Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- با وجود مطرح شدن نام بسیاری از صنایع آلاینده محیط زیست در آلودگی هوای قزوین و وعده‌ مسئولان برای برخورد با مدیران آنها اما هنوز وعده‌ها در حد حرف باقی‌مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقزوین،‌ نگاهی به وضعیت آلودگی هوا در استان قزوین و به ویژه شهرستان صنعتی آبیک که بارها از مرز هشدار گذشته و هوای استان را در وضعیت ناسالم و خطرناک قرار داده، نشان‌دهنده این است که وعده‌های مسئولان طی این سال‌ها حتی برای خودشان هم جدی نبوده و به جای پیشگیری از وقوع درست در هنگام اتفاق افتادن بحران به فکر حل و رفع مشکلات آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی مدیرکل مدیریت بحران استان در گفت‌وگو با تسنیم هشدار 5 روزه آلوده بودن هوا برای گروه‌های حساس را صادر کرد، کمتر کسی فکر می‌کرد که این وضعیت تا اواخر ‌ماه جاری ادامه پیدا کند. معضلی که بار دیگر مظونین همیشگی آلودگی هوای استان را به خاطر مردم آورد. اما متهم اصلی آلودگی هوای قزوین کیست؟

توزیع بنزین و گازوئیل غیراستاندارد در جایگاه‌های سوخت

با وجود اینکه این روزها همه انگشت اتهام را به سوی نیروگاه شهید رجایی گرفتند و مدیران آن را مسئول آلودگی هوای استان می‌دانند، اما مسئولان استان به ویژه مدیران سازمان محیط زیست اعتقاد دارند که خودروها سهم بیشتری در آلودگی هوای استان قزوین دارند.

در همین رابطه چندی پیش علی فرخزاد، معاون عمرانی استاندار قزوین در نشست کارگروه پیشگیری از گردوغبار و مقابله با آلودگی هوای استان قزوین سهم خودروها در آلودگی هوای استان قزوین و شهر آبیک را 50 درصد و سهم صنایع و معادن را 30 درصد عنوان کرده بود. موضوعی که البته مورد تایید سازمان حفاظت از محیط زیست هم قرار دارد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تاکید بر نقش خودروها و سوخت غیراستاندارد در آلودگی هوای آبیک گفت: سوخت مصرفی خودروهای ما از استانداردهای روز جهان فاصله زیادی دارد و متاسفانه توزیع سوخت‌هایی بدون استاندارد یورو که 40 برابر سوخت‌های دارای استاندارد یورو آلایندگی دارند، وضعیت آلودگی هوا در استان قزوین را تشدید می‌کند.

مهران شنتیایی با اشاره به توزیع نشدن سوخت‌های دارای استاندارد یورو در جایگاه‌های توزیع سوخت خودروهای استان افزود: همچنین فقط درصدی از سوخت گازوئیل توزیع‌شده در ایستگاه‌های پمپ بنزین استان دارای استاندارد یورو هستند که همین مسئله آلودگی هوا در اثر فعالیت خودروهای سنگین و گازوئیل‌سوز را به دنبال دارد.

نیروگاه شهیدرجایی؛ متهم همیشگی

در حالی که نمی‌توان نقش خودروهای فرسوده و سوخت‌های غیراستاندارد را در آلودگی هوای استان و به ویژه شهر آبیک نادیده گرفت، اما آنچه این روزها بیش از همه عوامل آلوده‌کننده توجه افکار عمومی و رسانه‌ها را به خود جلب کرده فعالیت صنایع آلاینده به ویژه نیروگاه برق شهید رجایی و کارخانه سیمان آبیک است.

استاندار قزوین در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به مشکلات مازوت‌سوزی در نیروگاه برق شهید رجایی عنوان کرد: نیروگاه یادشده از 2 بخش سیکل بخار و سیکل ترکیبی تبدیل شده که بخش سیکل بخار آن به دلیل کمبود سمیه گاز طبیعی این نیروگاه در روزهای سرد سال با مازوت کار می‌کند که همین مازوت‌سوزی ذرات آلاینده زیادی را وارد هوای استان قزوین به ویژه شهر آبیک می‌کند.

هدایت‌الله جمالی‌پور با اشاره به مذاکرات صورت‌گرفته با مقام‌های وزات نیرو برای اختصاص سهمیه گاز بیشتر به این نیروگاه اضافه کرد:‌ درست است که نیروگاه شهید رجایی نقش مهمی در تامین برق کشور به ویژه استان‌های همسایه ما دارد؛ اما بین تولید برق و سلامت عمومی قطعاً سلامت باید در اولویت قرار بگیرد و تولید برق به قیمت آلوده کردن ریه‌های مردم کار انسانی‌ای نیست و باید دیر یا زود به استفاده از مازوت در نیروگاه شهید رجایی خاتمه داده شود.

هشدار مدیریت بحران؛ هوای قزوین در 5 روز آینده به‌شدت آلوده استهشدار زرد آلودگی هوا در قزوین / خروج از منزل برای گروه‌‌های حساس خطرناک استهوای قزوین به مرز آلودگی رسید

مجبور به مازوت‌سوزی هستیم

از سوی دیگر، مدیرعامل نیروگاه برق شهید رجایی قزوین هم در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه مسئولان این نیروگاه نقشی در تعیین سهمیه گاز آن ندارند، گفت: میزان سهمیه گاز مصرفی نیروگاه شهید رجایی در روزهای زمستان از طریق وزارت نیرو و دیسپاچینگ ملی شرکت گاز ایران معین می‌شود.

علی فرهور با اشاره به تاثیر مخرب استفاده از مازوت در آسیب دیدن زیرساخت‌های نیروگاه تصریح کرد: استفاده از سوخت مازوت باعث می‌شود که هزینه تعمیرات تجهیزات نیروگاهی ما 2 برابر شود؛ اما کمبود گاز ما را مجبور به مازوت‌سوزی می‌کند.

وی با بیان اینکه سهمیه گاز طبیعی نیروگاه شهید رجایی را ما تعیین نمی‌کنیم، اضافه کرد: مقامات بالادستی ما این سهمیه را برای ما تعیین می‌کنند و با وجود اینکه استفاده از سوخت مازوت هزینه تعمیرات نیروگاهی ما را تا 2 برابر افزایش می‌دهد، اما به دلیل کمبود گاز در فصل سرما ناچار به استفاده از این سوخت هستیم.

سیمان آبیک؛ دور از نظارت مسئولان استان

اما یکی از متهمان همیشگی آلودگی‌های زیست‌محیطی در استان قزوین و استان قزوین، کارخانه سیمان آبیک است که با وجود قرارگرفتن در استان البرز، هر روزه گرد و غبار زیادی را راهی شهر آبیک و اطراف آن می‌کند. کارخانه‌ای که به گفته کارشناسان، جهت وزش باد و جریان هوا باعث می‌شود که تقریباً تمامی گرد و غبار آن به سمت شهرستان آبیک بیاید و هیچ تهدیدی از این نظر متوجه استان البرز نباشد. همین مسئله سبب شد که در سال 1392 این کارخانه سیمان از فهرست صنایع آلاینده استان همسایه حذف شود.

طی چند سال اخیر مدیران کارخانه به دفعات از روزآمد کردن و استانداردسازی خط تولید آن و استفاده از فیلترهای استاندارد و سازگار با محیط زیست خبر داده‌اند؛ اما در عمل آنچه دیده شده سرازیر شدن همیشگی گردوغبار به شهر آبیک است.

رئیس کارگروه هوای پاک استان قزوین در گفت‌وگو با تسنیم جانمایی غلط مکان احداث کارخانه سیمان آبیک را یکی از علل اصلی آلودگی هوای این شهرستان دانست و گفت: متاسفانه با وجود اینکه کارخانه سیمان آبیک در کنار این شهرستان قرار گرفته و گرد‌وغبار خود را به سوی آبیکی‌ها روانه می‌کند، اما از نظر تقسیمات کشوری درون استان البرز قرار گرفته است.  

علی فرخزاد افزود: همین مشکل برخورد مسئولان ارشد استان قزوین با مدیران این کارخانه برای آلودگی را عملاً ناممکن کرده و در این زمینه از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور طلب یاری کرده‌ایم که البته هنوز پاسخ روشنی در این خصوص به استان نداده‌اند.

درونمای مبهم رفع آلودگی هوا

به گزارش تسنیم، با وجود آلوده بودن هوای استان قزوین در این روزها که عدم بارش باران و برف هم آن را تشدید کرده، مشاهدات نشان می‌دهد که مازوت‌سوزی همچنان در نیروگاه شهید رجایی ادامه دارد و موضوع جایگزین شدن این سوخت با گازوئیل همچنان اجرایی نشده است. بنابراین آنچه در مورد آینده آلودگی هوای قزوین گفتنی است، تنها برخی وعده‌های مسئولان و امید به نزول باران رحمت الهی برای پاک کردن هوای استان است.

گزارش از آرش صالحی

انتهای پیام/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع آلاینده آلودگی هوا استانداری قزوین صنایع آلاینده آلودگی هوا استانداری قزوین گفت وگو با تسنیم کارخانه سیمان آبیک نیروگاه شهید رجایی آلودگی هوای قزوین آلودگی هوای استان هوای استان قزوین استاندارد یورو آلودگی هوای آلودگی هوا مازوت سوزی محیط زیست سهمیه گاز شهر آبیک وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵

وزیران انرژی گروه هفت برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا در نیمه اول دهه ۲۰۳۰ به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، گیلبرتو پیچتو فراتین، وزیر انرژی ایتالیا که ریاست نشست وزرای گروه هفت در تورین را برعهده داشت، گفت: یک توافق فنی وجود دارد. ما قرارداد سیاسی نهایی را روز سه شنبه امضا خواهیم کرد.

این وزیران روز سه شنبه، بیانیه نهایی حاوی جزئیات تعهد گروه هفت برای کربن زدایی از اقتصادهایشان را صادر خواهند کرد. پیچتو گفت: وزیران همچنین سرگرم بررسی محدودیت‌های احتمالی برای واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه به اروپا هستند که کمیسیون اروپا قرار است در کوتاه مدت، پیشنهاد کند. این موضوع در برنامه فنی و سیاسی گروه هفت قرار دارد.

زغال سنگ و نیروی هسته‌ای

توافق در خصوص زغال سنگ، به منزله گام قابل توجهی در مسیری است که سال گذشته در نشست اقلیمی کشورهای متحد COP۲۸ برای حذف سوخت‌های فسیلی، اعلام شده بود. زغال سنگ، آلاینده‌ترین سوخت فسیلی به شمار می‌رود.

ایتالیا در سال میلادی گذشته، ۴.۷ درصد از کل برق خود را از طریق نیروگاه‌های زغال سوز تامین کرد. این کشور قصد دارد نیروگاه‌های زغال سوز خود را تا سال ۲۰۲۵ و نیروگاه جزیره ساردینیا را در سال ۲۰۲۸ تعطیل کند.

در آلمان و ژاپن، زغال سنگ نقش بزرگتری دارد و سهم برق تولید شده با استفاده از زغال سنگ، بالاتر از ۲۵ درصد از کل تولید در سال گذشته بود.

گروه هفت در سال گذشته تحت ریاست ژاپن، متعهد شد اقدامات قاطعی به سوی حذف نیروگاه‌های زغال سوز بردارد اما ضرب الاجل مشخصی تعیین نکرده بود.

انرژی هسته‌ای و سوخت‌های زیستی، دو موضوع دیگر در صدر برنامه ایتالیا هستند و وزیر انرژی این کشور اعلام کرد هر دو سوخت در بیانیه نهایی، در میان گزینه‌های کشورهای گروه هفت ذکر خواهند شد که می‌توانند برای کربن‌زدایی تولید برق و حمل و نقل، استفاده شوند.

بر اساس گزارش رویترز، بلوک گروه هفت ممکن است ضرروت افزایش ۶ برابری ظرفیت باتری تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطح سال ۲۰۲۲ را اعلام کنند زیرا ظرفیت باتری برای ذخیره انرژی تجدیدپذیر، ضروری است.

دیگر خبرها

  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • سارقان اموال ٣٠٠ میلیارد ریالی در البرز دستگیر شدند
  • دستگیری سارقان ۳۰۰ میلیاردی در اشتهارد
  • بازداشت دو سارق با ۳۰ میلیارد تومان سرقت در اشتهارد
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • کلاهبرداری ۲ هزار میلیاردی ۲ خواهر در مازندران
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • یک کشته در حادثه برخورد چند دستگاه خودرو در استان قزوین